Preventief Stress Management

In zes stappen naar een lagerstress gerelateerd ziekteverzuim binnen je bedrijf

 
 
_MG_1709.jpg
 
 

Stress is de meest voorkomende beroepsziekte in Nederland. Maar liefst één miljoen werknemers lopen het risico op een burn-out of andere werkgerelateerde psychische aandoeningen.

Het ziet er niet naar uit dat de maatschappij en de werkomgevinggaan veranderen. Daarom moeten we personeel trainen in hoe je het beste om kunt gaan met de toegenomen stress. Vanuit de ervaring van honderden begeleidingssessies per jaar in diverse branches heeft Instatera een effectief programma ontwikkeld om stressgerelateerd verzuim te reduceren.

Stress+management+trainingen+Instatera
 
 
Wat maakt een team succesvol Instatera

Preventief stressmanagement programma

In zes stappen naar een lager stressgerelateerd ziekteverzuim binnen je bedrijf

We trainen medewerkers naar een verhoogde weerbaarheid tegen stress en laten we ook de positieve kanten van stress zien, zoals bijvoorbeeld een betere prestatie. Het personeel krijgt inzicht in (hun eigen) manier van omgang met stress. Daarnaast geven we inzicht in persoonlijkheidskenmerken die risico op een burn-out hebben en hoe je hier mee om kunt gaan. De trainingen worden afgesloten met concrete actiepunten om niet allen beter en effectiever te werken, maar ook met voldoening en plezier.

Instatera kenmerkt zich door de manier van begeleiden en trainen, onder andere door fysieke oefeningen (psychomotorische therapie) en een actieve stijl die zich gedeeltelijk in de buitenlucht afspeelt.Zo zorgen we dat de boodschap niet alleen helder overkomt maar ook verankert wordt in gedrag.Alleen door aangepast gedrag creëer je duurzaam betere omgang met stress envitale werknemers met plezier in het werk. Een mooi gevolg hiervan is dat de verzuimkosten minder worden. 

 
 
 

Preventief stressmanagement trainingen

 
 

Start
Stress scan

Door de bedrijfsscan krijgen we inzicht in stress binnen jouw organisatie. Na de intake kunnen we bepalen wat de oorzaken van stress op de werkvloer zijn. Ook inventariseren we de risico’s van het profiel van ieder personeelslid. Zo bepalen we waar de overmatige stress zit in de organisatie om dit door middel van zes stappen te reduceren. 

01
Kennissessie

We starten met kennissessies (van max. 20 personen) om het personeel op een inspirerende en interactieve manier bewust te maken van de oorzaken en gevolgen van stress. Met deze kennissessies verzamelen we informatie die we in volgende trainingen gebruiken om gericht te trainen.

02
Grip op werkstress

In deze module gaan we dieper in op het verschil tussen gezonde en ongezonde stress en de effecten daarvan op het lichaam. Medewerkers leren stresssignalen bij zichzelf en anderen te herkennen en worden zich bewust van de korte- en langetermijnrisico’s. Ook leren zij oorzaken herkennen en op stress sneller aan te pakken, zodat ze duurzaam inzetbaar blijven.

03
Veranderingen en overtuigingen in gedrag

Hier gaan we dieper in op het effect van persoonlijke eigenschappen en overtuigingen op gedrag en stress. We leren medewerkers op een gezonde en assertieve manier grenzen te voelen en bewaken. Ook maken we een start met het veranderen van ineffectief gedrag, zodat medewerkers ook op lange termijn gezond blijven.

 

04
Effectiever werken met stress

In fase 4 leren we de medewerkers wat een gezonde balans is en waarom dit zo belangrijk is. Verder laten we zien hoe zij structureel een gezond energieniveau kunnen realiseren en wat het belang hierin is van autonomie, authenticiteit en energiegevers en -vreters. Ook kijken we praktisch naar effectief werken door het maken van de juiste keuzes.

05
Stresshantering in de praktijk

Medewerkers ontdekken hier waar zijn of haar intrinsieke motivatie ligt en het belang daarvan. Verder leren we iedereen om praktischer met stress te leren omgaan en maken we tot slot een persoonlijk actieplan. Op deze manier komen we tot een structureel gezonde balans en duurzame inzetbaarheid.


06
Stressmanagement voor de moderne manager

Ook aan de manager is gedacht. In deze module geven we tools om op een effectieve manier stress in de organisatie en het team terug te dringen. Dit door de inzet van de juiste leiderschapsstijl, het elimineren van belangrijke stressoren, het herkennen van stresssignalen, stress écht bespreekbaar te maken en de juiste interventie in te zetten.

 
 
 

Onderzoek wijst uit dat iedere euro investering in preventie 4 euro oplevert

 
 
_MG_1533.jpg
 

Meld je nu aan

Start vandaag nog met het aanpakken van stressgerelateerd verzuim op de werkvloer.

 

GRATIS DOWNLOAD

Whitepaper: Herken stress en verzuim bij medewerkers

Untitled-1_ipadair2_spacegrey_landscape.png