Preventief Stress Management

In zes stappen naar een lager stress gerelateerd ziekteverzuim binnen je bedrijf

 
 
_MG_1552.jpg
 

Maak jij je zorgen over de toenemende effecten van stress gerelateerd verzuim in je bedrijf?

Stress is de meest voorkomende beroepsziekte in Nederland. 1 miljoen werknemers lopen het risico op een burn-out of andere werkgerelateerde psychische aandoeningen.

De maatschappij en de werkomgeving gaan niet veranderen dus we moeten personeel trainen in de omgang met toegenomen stress.

Vanuit de ervaring van honderden begeleidingssessies per jaar in diverse branches heeft Instatera een effectief programma ontwikkeld om stress gerelateerd verzuim te reduceren.

Instatera - specialisten in burnout en stressmanagement
 
 

STRESS PREVENTIE PROGRAMMA

In zes stappen naar een lager stress gerelateerd ziekteverzuim binnen je bedrijf

 
Model stress preventie.png
 

We starten met de bedrijfsscan

Vanuit de informatie van de bedrijfsscan krijgen we inzicht in stress in uw organisatie, daarna doorlopen we in zes stappen het stress preventie programma om overmatige stress in uw organisatie te reduceren. 

Stress Preventie Programma

In groepen van max. 20 personen starten we met kennissessies om uw personeel op een inspirerende en interactieve manier bewust te maken van de oorzaken en gevolgen van stress. Vanuit deze kennissessies halen we informatie die we in de opvolgende trainingen kunnen gebruiken om gericht te trainen

In kleinere groepen (max. 8 personen) trainen we medewerkers naar een verhoogde weerbaarheid tegen stress en laten we ook de positieve kanten (betere prestatie!) van stress zien. Uw personeel krijgt inzicht in (hun eigen) copinstijlen voor de omgang met stress. Tevens creëren we inzicht in persoonlijkheidskenmerken die risico op burn-out hebben en hoe hier mee om te gaan. De trainingen worden afgesloten met concrete actiepunten om beter en effectiever te werken met voldoening en plezier. 

 

 
 

De moderne manager

De moderne manager dient ook aandacht te hebben voor effectief stressmanagement en daarom is er een speciale training voor managers. Uit ervaring weten wij; een stressvolle manager betekent een stressvol team. Een manager die onduidelijk is over de doelen en inconsistent in zijn leiderschap, creëert meer stress dan een manager die roept dat er een stapel orders verwerkt moet worden. Van hard werken krijg je geen burn-out, maar de moderne manager moet wel zijn leiderschapsstijl aanpassen. Kennis van het verschil tussen onderstroom en bovenstroom (zichtbaar) zijn hierin cruciaal.

Verankeren van gedrag

De manier van begeleiden en trainen van Instatera kenmerkt zich onder andere door fysieke oefeningen (psychomotorische therapie) en een actieve stijl, gedeeltelijk ook in de buitenlucht. Zo zorgen we dat de boodschap niet alleen helder overkomt maar ook verankert wordt in gedrag. Alleen door aangepast gedrag creëer je duurzaam betere omgang met stress en zorgen we voor betere omgang met stress, vitale werknemers met plezier in het werk. Een mooi gevolg hiervan is dat de verzuimkosten dan omlaag gaan. 

Instatera stress preventie programma
 
 

Onderzoek wijst uit dat iedere euro investering in preventie 4 euro oplevert

 
 
_MG_1533.jpg
 

AANMELDEN

Meld je aan en start vandaag nog met het aanpakken van stress gerelateerd verzuim

 

WHITEPAPER DOWNLOAD

Whitepaper: Herken stress en verzuim bij medewerkers

Untitled-1_ipadair2_spacegrey_landscape.png