Het verhaal van Sven

"Het ging gewoon niet meer. Ik was op en had nergens meer zin in"
 

Ik ben iemand die moeilijk stil kan zitten. Ik had een drukke en intensieve baan en ook een leuk maar druk privéleven. Ik wil alles graag heel goed wil doen en voel me altijd erg verantwoordelijk. Alles bij elkaar een gevaarlijke cocktail die leidde tot een heftige burn-out.


Op een dag ging het gewoon echt niet meer en kon ik niets anders dan me ziek melden. Op dat moment zag niet meer in hoe het nu verder moest.


Via de bedrijfsarts kreeg ik een traject bij een psycholoog aangeboden. Daar had ik geen goed gevoel bij. Ik ben toen zelf op zoek gegaan en kwam Instatera tegen op internet. Hun aanpak sprak me direct aan. Coaching buiten in de natuur in combinatie met beweging. Gelukkig stond mijn werkgever hiervoor open. Ik heb me aangemeld en binnen 24 uur werd ik al gebeld.


De eerste afspraken zat mijn hoofd zo vol. Ik ademde ik snel en oppervlakkig met een hoge hartslag en had klachten als slapeloosheid, extreme vermoeidheid, hoofdpijn en duizeligheid. Al snel bleek dat ik alles deed vanuit mijn hoofd. Ik was mijlenver bij mijn gevoel vandaan. En ik zat helemaal vast in een veel te strak keurslijf van hoe het allemaal zou moeten. Spontaniteit kende ik niet meer.


Ik ben het traject gestart en dat is mij zeer goed bevallen. Het buiten in de rustgevende natuur heerlijk de frisse buitenlucht opsnuiven. En afwisselend wandelen en hardlopen met een coach die echt betrokken is. Het is ook fijn dat je door het lopen elkaar niet constant hoeft aan te kijken, zoals bij een psycholoog aan tafel. Lekker voor me uit kijken of, zoals in het begin, veel naar de grond kijken met mijn hoofd omlaag. Het feit dat het ook gewoon even stil mocht zijn en er niets gezegd hoefde te worden, heb ik ook als prettig ervaren.


Naarmate de weken voorbijgingen ben ik mij echt stap voor stap steeds iets beter gaan voelen. Ik leerde weer ontspannen door de juiste ademhalingsoefeningen en door meer en rustig te bewegen.


Samen met Marc als coach hebben we de ruimte gecreëerd die nodig was voor mijn herstel. Dat betekende mijn levensstijl aanpassen en zorgen voor een betere balans. Ik leerde weer wat voelen was en leerde luisteren naar de signalen die mijn lijf me gaf. Luisteren naar die signalen was moeilijk maar ernaar handelen, en mijn grenzen aangeven dat was nog lastiger voor mij. Ik paste me altijd aan iedereen aan. Een keer ‘nee’ zeggen of doseren doseren  heb ik echt moeten leren. Nu gaat het me een stuk beter af en het voelt ook goed.


Het begeleidingstraject is goed opgebouwd met eerst ruimte voor herstel en aansluitend toewerken naar opbouw. Coach Marc heeft mij erg goed geholpen met zijn eigen levenservaring en betrokken manier van coaching. Ik denk ook met een lach terug aan zijn metaforen en fysieke oefeningen. Wat een spiegel kreeg ik af en toe voor gehouden. Soms confronterend en soms emotioneel. Met name op die momenten leerde ik veel over mezelf en ik heb er nog dagelijks steun aan privé- en werksituaties.


Voor mij is gelukkig uitgekomen wat Marc aan het begin van het traject aangaf: “het komt weer goed en misschien wordt het nog wel beter dan hiervoor”. Dat kon ik me aan het begin van het traject nog niet voorstellen maar daar hield ik me wel aan vast.


Ik heb weer vertrouwen in de toekomst en zin in het leven. Ik ben inmiddels weer fulltime aan het werk, maar op een voor mij gezonde manier. Ik heb gekozen voor een andere functie binnen het bedrijf. Een functie die beter bij mij past.


Marc, dankzij jouw coaching en de methodiek heb ik goed kunnen herstellen. Ik weet inmiddels dat je hierin bescheiden bent en dat het je werk is, maar de manier waarop jij met passie en overgave je werk doet heeft voor mij het verschil gemaakt. Dus nogmaals: bedankt!


zelf ook van je klachten afkomen? Bel nu 020 - 737 13 86 of laat uw gegevens achter met uw klachten dan mailen wij u zsm terug met een passend advies.

Instatera