Het verhaal van Rafael

"ik kreeg complete black-outs en wist: "dit is foute boel"


Een burn-out komt je niet aanwaaien, daar moet je keihard voor werken zei mijn coach Marc. Dat klopt. Ik heb te lang, te hard, zonder op mijn gezondheid te letten en zonder de signalen van mijn lichaam te herkennen. Ik maakte carrière en “the sky”leek “the limit”.


In mijn functie had ik veel verantwoordelijkheid en was ik bijna altijd onderweg. En als ik al thuis was in het weekend dan stond ik vooraan op ieder feestje. Ik wilde vooral niets missen.


In 2012 ging dat niet langer. Ik kreeg complete black-outs waarin ik dingen vergat en ook basale dagelijkse handelingen niet meer voor elkaar kreeg (vaatwasser leeg ruimen bijvoorbeeld of boodschappen doen) Ik voelde dat het echt niet goed was en ik zocht hulp.


Ik een aantal trajecten gevolgd om weer op de been te komen. Dat waren individuele trajecten met een psycholoog maar ook groepstherapie heb ik gehad. Langzaam ging het beter maar het lukte me niet meer om in mijn oude functie terug te komen. Via het “2e spoor” kon ik verder reïntegreren bij een andere werkgever. Ook daar herstelde ik maar moeizaam en zakte ik uiteindelijk weer terug.


Toen ik zelf weer hulp zocht kwam ik in contact met Coach Marc en het programma en de aanpak sprak me erg aan. Marc was ervaringsdeskundige ik vond het een verademing om eindelijk iemand  gevonden te hebben die ik niet hoefde uit te leggen wat een burn-out en die goed begreep hoe ik me voelde.


De combinatie sporten en goede coaching in de natuur, brachten mij wat ik nodig had om verder te herstellen en de juiste keuzes te maken. Met mooie en confronterende fysieke oefeningen, anekdotes en metaforen leerde Marc mij om de regie weer in handen te nemen en mijn grenzen te blijven bewaken.


Ik weet dat ik altijd alert moeten blijven en goed naar mijn lijf zal moeten luisteren om niet over mijn grenzen te gaan, maar ik weet nu gelukkig hoe ik aan de juiste knoppen kan draaien om een gezonde balans te houden. Met een sterk gegroeid zelfvertrouwen heb ik de juiste keuzes gemaakt en is het leven weer de moeite waard!


zelf ook van je klachten afkomen? Bel nu 020 - 737 13 86 of laat uw gegevens achter met uw klachten dan mailen wij u zsm terug met een passend advies.

Instatera