Het verhaal van Elisa

“Zomaar.. van de ene op de andere dag kon ik niet meer slapen”


Zomaar van de ene op de andere nacht ineens niet meer slapen. Ik kreeg druk op mijn borst, ik ging hyperventileren en ik kreeg paniekaanvallen. Daarnaast werd ik heel erg emotioneel om de kleinste dingen en ging ik me overal zorgen over maken. Ik was mezelf niet meer en ik raakte het vertrouwen in mijn eigen lijf en hoofd compleet kwijt.


Ik heb vanwege de paniekaanvallen zelfs mijn vakantie geannuleerd. Ik durfde niet meer weg uit mijn  vertrouwde omgeving. Ik ging aan alles twijfelen. Mijn relatie. Ben ik wel gelukkig? Etc.


Mijn klachten bleken het gevolg van burn-out. Dat gebeurt natuurlijk niet zomaar. Dat is het gevolg van een lang proces maar zo voelde het op dat moment wel voor mij.  Als ik nu terugkijk dan snap ik ook wel hoe het allemaal is ontstaan. Sterker nog! Eigenlijk is het logisch dat het gebeurd is.


Ik heb privé in het verleden veel meegemaakt en zakelijk ging het met het bedrijf waar ik werkte niet zo goed. Ik maakte me zorgen over de toekomst. Daardoor was ik thuis vaak chagrijnig en moe. Ik deed steeds minder leuke dingen en raakte zo in een vicieuze cirkel naar beneden.


Zelf kwam ik niet meer uit die spiraal. Ik had echt hulp nodig om met deze situatie om te gaan. Ik zag het niet zitten om met een psycholoog aan de slag te gaan in een bedompte kantoorruimte. Ik koos voor een aanpak die bewegen en buiten zijn combineerde met coaching. Ik maakte een afspraak met coach Marc en dat is mij zeer goed bevallen.


We zijn het begeleidingstraject gestart met een intakegesprek. De klik met Marc was er direct en dus konden we snel aan de slag. Vooral in het begin vond ik het soms heel lastig om mijn gevoelens te uiten. Marc leerde me manieren om onder andere sneller te schakelen tussen negatief en positief denken. Ik heb veel inzicht gekregen in de manier waarop ik denk en handel. En ik weet nu ook veel beter waar mijn kwaliteiten en valkuilen liggen. Daardoor ben ik stabieler te worden. Naarmate de sessies vorderden kreeg ik ook steeds meer plezier in het hardlopen. Ik loop nu twee a’ drie keer in de week 5 tot 10 kilometer. Met mijn conditie zit het nu dus ook helemaal goed.


Ik heb gemerkt dat bewegen en de natuur goed voor je lichaam en geest. Zeker in periodes van stress. Als je dan ook nog een coach hebt, die het zelf ook heeft meegemaakt en aan wie je dus niet hoeft uit te leggen hoe je je voelt, dan krijg je al snel vertrouwen in het herstel en dat is in die fase heel belangrijk.


Marc, nogmaals ontzettend bedankt voor je betrokkenheid en deskundige hulp! 


zelf ook van je klachten afkomen? Bel nu 020 - 737 13 86 of laat uw gegevens achter met uw klachten dan mailen wij u zsm terug met een passend advies.

Instatera