Het verhaal van chantale

 

mijn werk was mijn passie. ik ben advocaat en ...  

er was altijd wel een contract dat nog af moest of wat enorme spoed had. ik ging altijd tot het laatste door om zeker te zijn dat het tot in detail goed was. ik wilde het onder controle houden. ook in mijn prive-leven merkte ik dat ik alles onder controle wilde houden, alles goed regelen en tot in perfectie voor elkaar hebben. ik gunde mezelf eigenlijk geen momentje rust en stelde mijzelf en mijn tijd altijd in dienst van anderen. niets was me teveel en iedereen zei altijd “goh, hoe doe je dat toch, wat goed van je”.

 

Toen ik in verwachting was van de eerste ben ik met verlof geweest. Bij terugkomst merkte ik dat het fulltime werken aan mijn ambities als advocate, moeder zijn, echtgenoot zijn, mijn sociale leven met mijn vriendinnen en natuurlijk mijn sporten een onnatuurlijke druk op me aan het leggen waren. Ik was de balans kwijt. Ik kreeg ook chronische en vage klachten in mijn rug, nek en schouder. Ik ging slechter slapen en had steeds meer moeite om in de ochtend uit bed te komen (of was juist om 3 uur ’s-nachts klaarwakker).

 

Ik voelde meer druk op mijn werk en wilde daar niet onderdoen anderen (ook niet qua declarabele uren). Ook al wist ik dat een moeder van 39 met kind en man niet hetzelfde is als een 28 jarige single.

 

Een goede vriend/collega adviseerde me (of eigenlijk chanteerde, manipuleerde en dwong me uiteindelijk ;-)) om naar de bedrijfsarts te gaan en deze stelde voor om een traject bij Instatera te doen.

 

De intake was best confronterend. Mirriam leek zo vriendelijk en zachtaardig maar ze wist feilloos door te prikken waar het bij mij haperde. Ze liet me inzien dat ik eigenlijk andere prioriteiten wilde stellen maar dit niet deed, en hier ongelukkig van werd. De eerste paar sessies waren erg confronterend maar achteraf denk ik heel hard nodig. Ik ging voorwaarden voor herstel creeren door mezelf centraal te stellen in mijn prioriteiten.

 

Met name door het bewegen buiten en de fysieke oefeningen heb ik veel beter geleerd om naar mijn eigen lichaam te luisteren en ben ik nu in staat veel beter stress te herkennen en er op de juiste manier op te reageren.

 

Op mijn werk was het bespreekbaar om 2 dagen minder te gaan werken. Ik werk nu met veel meer energie en plezier en het grootste compliment kreeg ik van een hele belangrijke klant van ons kantoor die aangaf alleen met mij te willen werken omdat ik altijd zo rustig, scherp en helder was over de materie.

 

Ik ben weer begonnen met schilderen hetgeen me een heerlijk moment rust geeft en geniet van mijn dochtertje en man. Ik sta weer helemaal in mijn kracht, ben gelukkig en straal dit uit naar mijn omgeving.

 

Ik ben Mirriam innig dankbaar voor deze mooie en bijzondere wending in mijn leven.

 

CHANTALE

advocaat en moeder van Floortje, echtgenoot van Jan-Willem.


zelf ook van je klachten afkomen? Bel nu 020 - 737 13 86 of laat uw gegevens achter met uw klachten dan mailen wij u zsm terug met een passend advies.

Instatera