Over Instatera

Met 20 specialisten de expert op het gebied van burn-out en stressmanagement

 
 
Marc Jutte.jpg
 

“Na twee zware burn-outs heb ik mijn baan opgezegd…

Zo vertelt oprichting en master-coach Marc Jutte. Daarna is hij zijn passie gaan volgen. Vanuit deze passie, kennis, ervaring en gedrevenheid ben ik op zoek gegaan naar de beste en meest duurzame oplossing voor stressproblematiek. Zeker ook omdat ik uit eten ervaring weet hoe cruciaal professionele ondersteuning bij het herstelproces is en hoe moeilijk die te vinden is. En.. hoe langer je thuis zit zonder goede begeleiding hoe langer het herstelproces duurt. Daarom vind ik het belangrijk dat we geen wachtlijsten hebben bij Instatera. Iedereen kan bij ons binnen een week starten.

Stress is een maatschappelijk probleem aan het worden…
...en ik wil daar een effectieve en professionele oplossing voor bieden die mensen echt helpt en die vanaf het begin direct perspectief geeft op duurzaam herstel. Een burn-out komt steeds vaker voor en ook op steeds jongere leeftijd. In tegenstelling tot de meeste hulpverleners wilde ik een oplossing bieden waar we niet alleen het gesprek aan gaan maar waarin we echt alle facetten en hulpbronnen voor herstel met elkaar combineren. Dus naast cognitieve therapie ook praktische tips, bewegen, ontspanning, ademhaling, voeding, slaap en psychomotorische elementen inzetten ten behoeve van het herstel.

 

“We ondersteunen onze werkwijze bio-feedback metingen die het herstelvermogen en de conditie kunnen meten. Op basis daarvan bepalen we wat er nodig is qua beweging, ademhaling en ontspanning. Maatwerk in plaats van standaard protocol.”

 

Ik geloof heilig in een multidisciplinaire aanpak…
met zowel cognitieve als psychomotorische elementen en de combinatie met bewegen, de rust van de natuur, ontspanning, ademhaling, voeding en slaap. Gedeeltelijk vanuit mijn eigen ervaring maar vooral ook vanuit een wetenschappelijke onderbouwing. In de afgelopen 10 jaar heb ik opleidingen gevolgd, kennis opgedaan, heel veel mensen met burn-out begeleid. In die periode heb ik gezien dat met de groei van stress gerelateerde problematiek er een wildgroei aan aanbieders is ontstaan. Veel generalisten die onvoldoende kennis en ervaring hebben. Ik wil met Instatera dé specialist zijn en blijven op dit gebied. Met onze twee senior specialisten Monique en Mirriam hebben we de afgelopen jaren onze methodiek verder ontwikkeld.

Ik geloof niet dat we stress zullen elimineren uit onze samenleving…

maar ik ben er wel van overtuigd dat we er beter mee kunnen leren omgaan. Bovendien is stress niet per definitie slecht. Het zorgt ervoor dat we beter presteren, zolang we maar in staat zijn om de balans goed te houden.

Met onze kennis, ervaring, betrokkenheid en passie krijgen we mensen weer terug in hun kracht! Ik ben er trots onze 20 specialisten die dagelijks het verschil maken en dat we door klanten gewaardeerd worden met een 9,1.