Individuele Coaching

Concrete handvatten om je snel weer beter te voelen

 
_MG_1927.jpg
 
 

Instatera is specialist in het voorkomen en verhelpen van stress en burn-out klachten.

Onze unieke en bewezen succesvolle aanpak met fysieke en mentale oefeningen in de buitenlucht helpen je snel weer fit, gelukkig en vitaal te worden. 

Direct ingrijpen bij stress en burn-out klachten is cruciaal. Daarom kennen we geen wachtlijsten en zijn we landelijk vertegenwoordigd. Na aanmelding kun je al binnen één week starten.

Instatera specialisten in burn-out en stressmanagement
 
 
 

De Instatera aanpak

Gespecialiseerde begeleiding in de buitenlucht

Instatera analyse

Volledige analyse

We starten met een volledige analyse bestaand uit een intakegesprek, een vier dimensionale klachtenlijst en we doen een nulmeting van de fysieke gesteldheid met de Energy Control Methode. Door het ademhalingspatroon, ademhalingsfrequentie, hartslag en -ritme, bloeddruk en saturatie te meten kunnen we de mate van stress, conditie en het herstelvermogen vaststellen. Op basis daarvan zetten we o.a. beweging, ontspanning en ademhaling in om het herstel te bevorderen.

Buiten bewegen Instatera

Buiten bewegen is een belangrijk onderdeel

Natuur brengt rust en ruimte. Beweging vermindert stresshormonen. Het is dan ook wetenschappelijk bewezen dat bewegen en buiten zijn een bijdrage levert aan herstel bij overbelasting en burn-out. 

De Instatera aanpak is gebaseerd op een combinatie van wetenschappelijk onderzoek op het gebied van bewegen, cognitieve therapie, psychomotorische therapie, ademhalingstechnieken en voeding. Daarom ga jij samen met jouw coach in natuur aan de slag. 

Om de professionaliteit en kwaliteit te waarborgen werkt Instatera met een Raad van Advies, bestaande uit een psychiater, bedrijfsarts, inspanningsfysioloog, fysiotherapeut en een voedingsdeskundige.

Instatera coachapp

Altijd in contact met de coach-app

De Instatera-specialisten werken met de –door ons zelf ontwikkelde– coachapp. Hierin worden de vorderingen van het herstel vastgelegd en de trajecten bewaakt. Zo kan er op ieder moment inzicht worden verschaft in het herstelproces, of het volgens schema verloopt en of er moet worden bijgestuurd. Dat verhoogt de kwaliteit en effectiviteit van onze coaching. Bovendien geeft de app ons ook betere generieke informatie, zodat wij HR-managers, bedrijfsartsen en eventuele andere betrokkenen verder kunnen adviseren.

 
 
 

Ademhaling en fysieke conditie zijn van cruciaal belang bij herstel van stress

Liselotte Betist, Stress en burn-out specialist Instatera

 
 
Liselotte Instatera2.jpg
 
 

In 5 stappen naar herstel

 

Van herstel naar verankering
Als je start met een coaching-traject zorgen we er in vijf stappen voor dat jij niet alleen herstelt, maar dat je je nieuwe gedrag ook daadwerkelijk blijft toepassen in je dagelijkse leven.

Stap 1 Herstel Samen creëren we de voorwaarden voor herstel en nemen we beslissingen die ruimte in je hoofd creëren en rust in je lichaam. Alleen dan kun je de basis leggen voor herstel. 

Stap 2 Inzicht We kijken naar de oorzaken van je problemen. Hoe ga jij om met stress, is dat effectief? En waar zit je energielek?

 Stap 3 Kracht Zowel fysiek zijn we kracht aan het opbouwen als mentaal. Je wordt weerbaarder tegen stress en kan weer meer aan!

Stap 4 Keuze & Opbouw Je gaat beslissingen nemen die goed zijn voor je en verder conditie opbouwen. Een goede energie flow die de juiste kant op stroomt!

Stap 5 Verankering Zorgen dat je gedrag ook echt aangepast wordt zodat je duurzaam profijt hebt van het traject. Je gaat echt anders met zaken om. 

In 5 stappen naar herstel Instatera
 
 
 

Wat kunnen we voor je betekenen

Preventie coaching


Voorkomen is beter dan genezen. Iedereen heeft wel eens last van stress, bijvoorbeeld op het werk. Stress hoort erbij en gaat meestal vanzelf weer over. Met onze preventie coaching geven we je handvatten om beter met stress om te gaan, zodat stress niet overgaat in overspannenheid of burn-out.


Stress & burn-out coaching


Ervaar je langdurige stress op het werk of privé dan is het wel belangrijk dat je actief stappen onderneemt om daarvan af te komen. Door het langdurig negeren van stressklachten kun je overspannen en uiteindelijk burn-out raken. Met onze unieke en bewezen succesvolle aanpak met fysieke en mentale oefeningen in de buitenlucht helpen we je snel weer fit, gelukkig en vitaal te worden.

Nazorg coaching


We horen dan ook vaak dat mensen het fijn vinden om af en toe nog eens te kunnen sparren met hun coach over bepaalde uitdagingen of situaties. Daarom hebben we een nazorgprogramma ontwikkeld waarbij je verspreid over een langere periode af en toe nog met een coach afspreekt. Door jezelf te blijven ontwikkelen voorkom je dat je onopgemerkt kunt terugvallen.
 

Coaching voor ondernemers


Een eigen onderneming kan de nodige zorgen en stress met zich meebrengen. Bijvoorbeeld door geldverlies, zakenpartners, deals die niet doorgaan of andere tegenslagen. Daarom is het ook voor ondernemers goed om voorbereid te zijn op de stress die bij het ondernemerschap hoort, de snelste weg naar herstel bij een burn-out en hoe je in de toekomst duurzaam met stress kunt omgaan.

Coaching voor werknemers


Om overmatige stress in je organisatie te voorkomen of reduceren, is het goed dat er ook op de werkvloer aandacht is voor effectief stressmanagement. Daarom bieden wij ook voor werknemers een speciale training aan. Uit ervaring weten wij; een stressvolle manager betekent een stressvol team.
Coaching voor high professionals


Mensen in deze positie staan vaak onder stress en druk. De buitenwereld ziet je als een zelfverzekerde leider, maar realiseren zich niet welke verantwoordelijkheden er bij zo’n positie horen. Speciaal voor deze niche bieden wij een op maat gemaakt coaching programma aan waar preventie, stressmanagement en verankering centraal staan.

 
 
 

Meld je nu aan

Stress gaat niet vanzelf over

Tijdens een gratis eerste telefonische consult kunnen we aangeven wat de mogelijkheden zijn en geven we je al concrete handvatten waarmee je direct aan de slag kunt om je weer beter te gaan voelen.

Onze coaches zijn landelijk vertegenwoordigd. We vinden dus altijd een coach bij jou in de buurt. Wacht niet langer en neem zelf de stap naar herstel. Bel ons direct op 020-7371386 of laat je gegevens achter, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.