Individuele Coaching

Concrete handvatten om je snel weer beter te voelen

 
_MG_1927.jpg
 
 

Instatera is specialist in het voorkomen en verhelpen van stress en burn-out klachten.

Onze unieke en bewezen succesvolle aanpak met fysieke en mentale oefeningen in de buitenlucht helpen je snel weer fit, gelukkig en vitaal te worden. 

Direct ingrijpen bij stress en burn-out klachten is cruciaal. Daarom kennen we geen wachtlijsten en zijn we landelijk vertegenwoordigd. Na aanmelding kun je al binnen één week starten.

Instatera specialisten in burn-out en stressmanagement
 
 
 

De Instatera aanpak

Gespecialiseerde begeleiding in de buitenlucht

Instatera analyse

Volledige analyse

We starten met een volledige analyse bestaand uit een intakegesprek, een vier dimensionale klachtenlijst en we doen een nulmeting van de fysieke gesteldheid met de Energy Control Methode. Door het ademhalingspatroon, ademhalingsfrequentie, hartslag en -ritme, bloeddruk en saturatie te meten kunnen we de mate van stress, conditie en het herstelvermogen vaststellen. Op basis daarvan zetten we o.a. beweging, ontspanning en ademhaling in om het herstel te bevorderen.

Buiten bewegen Instatera

Buiten bewegen is een belangrijk onderdeel

Natuur brengt rust en ruimte. Beweging vermindert stresshormonen. Het is dan ook wetenschappelijk bewezen dat bewegen en buiten zijn een bijdrage levert aan herstel bij overbelasting en burn-out. 

De Instatera aanpak is gebaseerd op een combinatie van wetenschappelijk onderzoek op het gebied van bewegen, cognitieve therapie, psychomotorische therapie, ademhalingstechnieken en voeding. Daarom ga jij samen met jouw coach in natuur aan de slag. 

Om de professionaliteit en kwaliteit te waarborgen werkt Instatera met een Raad van Advies, bestaande uit een psychiater, bedrijfsarts, inspanningsfysioloog, fysiotherapeut en een voedingsdeskundige.

Instatera coachapp

Altijd in contact met de coach-app

De Instatera-specialisten werken met de –door ons zelf ontwikkelde– coachapp. Hierin worden de vorderingen van het herstel vastgelegd en de trajecten bewaakt. Zo kan er op ieder moment inzicht worden verschaft in het herstelproces, of het volgens schema verloopt en of er moet worden bijgestuurd. Dat verhoogt de kwaliteit en effectiviteit van onze coaching. Bovendien geeft de app ons ook betere generieke informatie, zodat wij HR-managers, bedrijfsartsen en eventuele andere betrokkenen verder kunnen adviseren.

 
 
 

Ademhaling en fysieke conditie zijn van cruciaal belang bij herstel van stress

Liselotte Betist, Stress en burn-out specialist Instatera

 
 
Liselotte Instatera2.jpg
 
 

In 5 stappen naar herstel

 

Van herstel naar verankering
Als je start met een coaching-traject zorgen we er in vijf stappen voor dat jij niet alleen herstelt, maar dat je je nieuwe gedrag ook daadwerkelijk blijft toepassen in je dagelijkse leven.

Stap 1 Herstel Samen creëren we de voorwaarden voor herstel en nemen we beslissingen die ruimte in je hoofd creëren en rust in je lichaam. Alleen dan kun je de basis leggen voor herstel. 

Stap 2 Inzicht We kijken naar de oorzaken van je problemen. Hoe ga jij om met stress, is dat effectief? En waar zit je energielek?

 Stap 3 Kracht Zowel fysiek zijn we kracht aan het opbouwen als mentaal. Je wordt weerbaarder tegen stress en kan weer meer aan!

Stap 4 Keuze & Opbouw Je gaat beslissingen nemen die goed zijn voor je en verder conditie opbouwen. Een goede energie flow die de juiste kant op stroomt!

Stap 5 Verankering Zorgen dat je gedrag ook echt aangepast wordt zodat je duurzaam profijt hebt van het traject. Je gaat echt anders met zaken om. 

In 5 stappen naar herstel Instatera
 
 
 

Wat kunnen we voor je betekenen

Preventie.png

Preventie Coaching

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom is het nu tijd voor verandering.

Stress & burn-out coaching.png

Stress & Burn-out Coaching

Ervaar je langdurige stress op het werk of privé? Onderneem dan nu actie.

Nazorg.png

Nazorg coaching

Door jezelf te blijven ontwikkelen voorkomt je dat je onopgemerkt kunt terugvallen.

 
Ondernemers.png

Coaching voor ondernemers

Hoe je als ondernemer in de toekomst duurzaam met stress kunt omgaan.

Werknemers2.png

Coaching voor werknemers

Ook op de werkvloer aandacht voor effectief stressmanagement.

HighProfessionals.png

Coaching voor high professionals

Een op maat gemaakt coachingprogramma.