Stressverschijnselen

Je vertoont zeker nog geen serieuze stressverschijnselen. Echter, er zijn een aantal signalen die, indien je er geen aandacht aan besteed, zouden kunnen leiden tot stress of zelfs een burn-out. We geven je hier graag een aantal tips mee.

Probeer inzicht te krijgen in zaken waar je energie van krijgt en dingen die je energie kosten. Een eenvoudig dagboekje of notities in je (digitale) agenda kunnen hierbij helpen. Geef je activiteiten een cijfer tussen 1 en 10. Waarbij 10 een superscore is omdat je er veel energie van krijgt. Wees eerlijk en denk goed na, want soms denken we dat we ergens energie van krijgen maar als we echt bij onszelf te rade gaan kan het ook wel eens energie kosten (die afspraak met die vriend of vriendin is dat altijd echt leuk of is ook dat soms teveel?)

Ga na of je genoeg tijd voor jezelf neemt en of je genoeg leuke dingen doet. Blijf of ga doen wat je leuk vindt en waar je energie van krijgt.

Probeer zowel privé als zakelijk af en toe extra rustmomenten in te bouwen en vertraag je tempo af en toe bewust. Je kunt niet ongestraft alles de hele dag in de 6e versnelling doen. Loop iets rustiger en kijk om je heen, loop wat vaker even van je werkplek, en geniet eens echt van dat kopje koffie/thee. Of nog beter.. drink meer water!

Neem eens tijd om te kijken wat je nu echt belangrijk vindt in je leven en of je hier voldoende tijd aan besteed. Een paar korte notities kan je helpen om hier aan vast te houden.

We vinden het belangrijk dat jij zelf de tools in handen hebt om beginnende stressverschijnselen te elimineren. Graag sturen we je regelmatig tips om zo stressloos mogelijk te leven. Schrijf je daarom hieronder in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!