Serieuze stressverschijnselen

Je hebt serieuze stressverschijnselen en moet oppassen om niet mentaal en fysiek uitgeput te raken. Kom in actie om erger te voorkomen! Dit kun je zelf doen maar nog beter is het om professionele hulp te zoeken.

Het is van belang is om erachter te komen wat je veel energie kost. Waar loop jij op leeg? Welke persoonlijke eigenschappen zitten je in de weg? Waar zitten oorzaken van stress bij jou? Daarnaast adviseren we je om actie te ondernemen om erger te voorkomen. In aanvulling op bovenstaande suggesties raden we je het onderstaande aan.

Doe dagelijks ademhalingsoefeningen om je lichaam tot rust te brengen (er zijn veel goede oefeningen te vinden op internet). Een snelle en hoge ademhaling kost veel energie en geeft je hersenen een signaal dat je lichaam en geest alert moeten zijn omdat er blijkbaar iets staat te gebeuren. Onthaasten dus!

Ga iedere dag een half uur tot een uur wandelen. Als je nog fit bent kun je ook 2 √° 3 keer per week heel rustig hardlopen. Doe dit in een rustiger tempo dan dat gevoelsmatig goed voelt voor jou. Een goede indicatie is dat je tijdens het lopen nog steeds in staat bent om langer uit te ademen dan dat je in ademt. Het is belangrijk om rustig te lopen en niet over je grenzen te gaan. Je lichaam is namelijk gestresst en moet tot rust komen. Bovendien is je herstelmechanisme aangetast dus kost het herstel na een inspanning langer.

Vermijd qua voeding hele koolhydraat-rijke maaltijden zoals witte pasta, aardappelen, suiker-rijke sauzen (lees maar eens hoeveel suiker er in kant-en-klare tomatensauzen en zakjes zit). Het lichaam heeft veel energie nodig om dit te verwerken, het voedt maar beperkt en drijft je suikerspiegel omhoog die toch al hoger is door de stresshormonen. Eet vooral veel groente.

Lukt het je zelf niet om je stressniveau te verlagen? Maak je geen zorgen. Wij bij Instatera staan voor je klaar. Onze specialisten bieden burn-out en stress behandelingen aan om je zo snel mogelijk weer in het zadel te helpen. Wij zijn landelijk vertegenwoordigd, waardoor we jou kunnen helpen, waar je ook woont in Nederland.

Wil je meer weten over wat Instatera voor jou kan betekenen? Klik dan hieronder. Wacht niet te lang! Een burn-out gaat niet vanzelf over.