Brochures Instatera

Een op de vijf medewerkers kampt met stress. 50% van het verzuim onder jongeren is stress gerelateerd en de geschatte kosten voor onze economie bedragen 1,8 miljard per jaar. 

Daarmee is stress inmiddels beroepsziekte nummer 1.

Instatera

Brochure

De methodiek van Instatera is gebaseerd op een combinatie van wetenschappelijk bewezen componenten op het gebied van bewegen, cognitieve therapie, psycho-motorische therapie, ademhalingstechnieken en voeding. Om de professionaliteit en kwaliteit te waarborgen werkt Instatera met een Raad van Advies die bestaat uit een psychiater, een bedrijfsarts, een inspanningsfysioloog, een fysiotherapeut en een voedingsdeskundige. Instatera is een landelijk opererende organisatie zonder wachtlijsten. De preventieve en curatieve programma's zorgen voor een strategische aanpak van stress gerelateerd verzuim.


Gespecialiseerde begeleiding

Instatera verzorgt zowel preventieve als curatieve begeleidingstrajecten bij burn-out en stress klachten. Na een intake bepalen we samen hoeveel sessies nodig zijn en maken we een concreet plan van aanpak met heldere doelstellingen. Preventieve trajecten van 5 sessies, dan wel curatieve trajecten van 10 of 15 sessies om je weer helemaal terug in je kracht te krijgen.


Werkgevers & Arbodiensten

We leren medewerkers ervaren waar hun valkuilen zitten en buigen dat om naar inzicht in kernkwaliteiten, energiegevers en een effectieve copingstijl, zodat medewerkers vanuit kracht de juiste keuzes kunnen maken die zorgen voor een gezonde langdurige balans. Medewerkers worden duurzaam inzetbaar en functioneren beter dan voorheen. Wij geloven namelijk dat de oplossing voor stress ligt in anders werken en niet per definitie minder werken!


Onderzoek & Analyse

Stress is helaas beroepsziekte nummer 1 en zowel individuen als organisatie zijn zich niet altijd bewust van de risico's en de mate van stress beleving. Een eenvoudige maar zeer effectieve methode om hier inzicht in te krijgen is een stress-test die zowel cognitieve inzichten geeft als een indicator is van de mate van stress. De test geeft een duidelijke indicatie, maar is daarmee nog geen conclusie.


Anti-Stressfles

Boost voor je brein - Bewustwording van dagelijkse stress op het werk, met een paar tips van o.a. mindfullness en ontspanningsoefeningen waarmee je effectiever en productiever aan het werk kan gaan.


Preventieve aanpak Burn-out

Investering van 1 euro in preventie levert gemiddeld 4 euro op in lagere ziektekosten - bron: NRC 8/07/2017