Instatera Boekenweeklijst 2018

Aanbevolen boeken door onze stress en burn-out specialisten

 
Marc Jutte Instatera

Marc Jutte: De Kracht van Burn-out, geschreven door Armando Theunisse en Clemence Leijten.

"De Titel labelt het fenomeen positief. Ten eerste gaat het uit van “kracht” dat is wat wij met Instatera ook nastreven. Mensen weer in hun kracht zetten. 
Daarnaast gaat het over het herstel van een gezonde balans (tussen actief en passief, denken en voelen, en bipolariteit (we hebben van alle eigenschappen beide “ tegenpolen”  in huis maar het ene is extreem ontwikkeld en het andere is onder ontwikkeld) Het benadrukt de kracht van ademhaling.

Ook gaan ze in op het feit dat er een cultuuromslag nodig is om burn-out een halt toe te roepen. Het is daarmee een boek voor mensen met burn-out maar ook voor HR-managers en beleidsmakers."
De Kracht van burn-out € 22,95

Mirriam Gulje Instatera

Mirriam Gulje: Nooit meer Burn-out, geschreven door Anita Roelands.

"Nooit meer Burn-out is een helder en praktisch boek. De echte sleutels voor succesvol herstel komen zeer overeen met de Instatera methode: conditie opbouwen, valkuilen herkennen en ombuigen, anders omgaan met dagelijkse uitdagingen en weer genieten. Het is ook nuttig voor bedrijfsartsen, HR, coaches en therapeuten."
Nooit meer burn-out € 21,90

Liselotte Betist Instatera

Liselotte Betist: When the body says no, geschreven door Gabor Mate.

"Het boek dat de meeste indruk op mij heeft gemaakt als burn-out en stress specialist, is het boek 'When the body says No' van Gabor Maté. Gabor Maté heeft 20 jaar als arts gewerkt in Vancouver en is zich gaan specialiseren in stress, trauma en verslavingen. Zijn boek 'When the body says no' is een controversieel boek waarbij hij ALS, ADD, ADHD en kanker aan bepaalde type persoonlijkheden koppelt. Een zeer interessant boek als je iets dieper in de medische en psychologische kant van stress wilt duiken. Daarbij sluit het naadloos aan bij de Instatera methodiek waarbij we de destructieve copingstijlen die bij deze persoonlijkheidskenmerken horen ombuigen naar constructieve copingstijlen die grenzen bewaken en behoeften kenbaar maken."
When the body says no € 16,99

Monique Willinge Gratama Instatera

Monique Willinge Gratama: De kunst van het verdwijnen, geschreven door Sarah Domogala.

"Een zeer aangrijpend autobiografisch verhaal. Het boek is heel persoonlijk en eerlijk, maar tegelijkertijd gaat het over een hele generatie. De druk om te presteren, de druk om de beste te worden in iets, jezelf te bewijzen, de angst om te falen.

Hoe pijnlijk is het om in een burn-out te raken, hoe lang duurt het en hoe hard slaat de wanhoop toe. Dit kan voor (bijna) burn-outs een confronterend beeld zijn. In dat geval namelijk, zitten ook zij vlak bij de rand van die diepe put waarin je valt als je een burn-out hebt.

De schrijfster heeft in ieder geval geleerd anders naar de wereld en naar zichzelf te kijken. Het gaf haar de kans om zichzelf te worden. Is dit dan reden om te wanhopen? Nee, volgens de schrijfster is haar burn-out misschien wel het beste wat haar is overkomen."
De kunst van het verdwijnen € 17,99

 
Instatera