Test chronisch gestreste kinderen: 'Voorkom leed en bespaar zorgkosten'

RTL nieuws - Hoe zorg ik er als ouder voor dat mijn stress niet overslaat op mijn kinderen? Marc Jutte in RTL nieuws over stress. - Chronische stress bij kinderen is een groot probleem dat niet vroeg genoeg kan worden gesignaleerd. Het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) pleit voor een snellere aanpak, gericht op de eerste duizend dagen van een kind.

Read More
Instatera
10 redenen waarom begeleid bewegen belangrijk is tijdens burn-out en stress.

We weten het inmiddels allemaal. Sporten is gezond. Maar geplaagd door deadlines en drukke agenda’s is sporten ook vaak het eerste item wat bij een drukke agenda, onderaan het prioriteitenlijstje komt te staan.

Toch kan sporten bij energiegebrek tegenstrijdig voelen; verlies je daar niet heel veel energie mee? Daarom is bewegen onder professionele begeleiding een belangrijk onderdeel van de Instatera methodiek.

Read More
Instatera
Stress bij werknemers - 8 burn-out coaches aan het woord

Stress is tegenwoordig een serieus probleem voor veel bedrijven op de huidige werkvloer. Maar liefst 1 op de 5 Nederlanders ervaart regelmatig ernstige stress. Wanneer deze negatieve stress langdurig aanhoudt, kan dit zelfs overgaan in een burn-out. De gemiddelde duur van een burn-out bij een werknemer is 40 weken en kost u als werkgever gemiddeld €80.000 euro per werknemer, per jaar.

In deze blog hebben wij 8 stress coaches gevraagd wat u als werkgever kunt doen bij een burn-out van uw werknemers om zodoende ook de kosten te verlagen.

Read More
Instatera
Buitensessies met burnout/stress specialist Liselotte

Een relatie breuk tijdens je burn-out. Een drama? Niet voor Danielle. Zij gebruikt het juist als katalysator voor persoonlijke groei en positieve verandering. Haar gebrek aan energie gaf haar de kracht om voor de juiste keuzes te maken. Neem een kijkje tijdens de buitensessie waarbij burn-out specialist Liselotte belangrijke momenten en interessante inzichten met coachees deelt in haar maandelijkse blog.

Read More
Instatera
Inspannen en Ontspannen! Marc Jutte in De Ondernemer

Het grootste gevaar dat ondernemers bedreigt, is dat ze volledig worden opgeslokt door hun werk. Als je niet meer kunt doen waar je goed in bent en energie van krijgt, verlies je uiteindelijk het plezier in je werk en krijg je last van stress. Zorg daarom niet alleen voor inspanning, maar ook voor ontspanning, of beter gezegd: uitspanning. Zorg voor een goede balans tussen werk en privé.

Read More
Instatera
Buitensessies met burn-out/stress specialist Liselotte

Je herstel van burn-out of stress versnellen? Beweeg! Na een periode van rust en vrijstelling van werk wil Nikki heel graag voorzichtig beginnen met re-integreren maar na 2 terugvallen binnen een korte periode stond ik daar wat huiverig tegenover… Toch was ze al ruim een maand stabiel.

Read More
Instatera
Buiten sessies met burn-out/stress specialist Liselotte

Emoties een gevaar of een hulpmiddel bij stress?! Wanneer ik haar tegemoet kom lopen zie ik het meteen. Ze heeft ‘De Switch’ gemaakt ; Ik ga beter worden! Veel mensen zijn jarenlang bezig om emoties te onderdrukken, weg te eten, drinken, kopen, of te werken. Emoties hebben een functie; ze nemen waardevolle informatie en lessen met zich mee. Door de emotie niet toe te laten, wijs je ook de les en de informatie af.

Read More
Instatera
Ontspanning na inspanning

We weten allemaal dat sporten helpt bij stress. Maar...is dat altijd zo? Hoe je sport en met name hoe je herstelt, bepaalt of het stress hormoon cortisol in je bloed daadwerkelijk afneemt. 

Read More
Instatera