Tijd voor jezelf

Een burn-out heeft een flinke impact op jou, je omgeving en je leven. Niemand vraagt om een burn-out, niemand wíl een burn-out. Daarom is het goed om zo nu en dan tijd voor jezelf in te plannen; me-time. Zo kun je voorkomen dat je overloopt en in een burn-out terecht komt. Of als je al bent opgebrand, je jezelf tijd gunt om er weer bovenop te krabbelen. In deze blog lees je alles over me-time, wat het met je doet en waarom het zo belangrijk is om dit juist wél in te plannen.

Read More
Zo vloer je stress op de werkvloer

Slechts 1 op de 10 medewerkers is tevreden op zijn of haar werkplek. En dat terwijl we toch een groot gedeelte van onze tijd daar spenderen. Daarom werken we –als het even kan– liever vanuit huis of een flexplek buiten de deur. Uit onderzoek is gebleken dat een goed ingerichte werkplek kan zorgen voor meer tevreden, gezonde en productieve werknemers. Hoe creëer je een fijne werkplek en kan dit zorgen voor minder burn-out op de werkvloer?

Read More
Burn-out en de invloed van social media / gebruik mobiele telefoon

#FOMO? Lees dan deze blog! Ping! Bliep! Pieppiep! Tring! In de tijd dat je deze blog leest gaat je smartphone misschien wel een paar keer af. Kijk je dan meteen wat voor melding er binnenkomt? Want stel je voor dat het belangrijk is en je het moment mist. Dit lijdt steeds vaker tot stress en burn-outs. Hoe komt dit en wat kunnen we eraan doen om dit te voorkomen?

Read More
Test chronisch gestreste kinderen: 'Voorkom leed en bespaar zorgkosten'

RTL nieuws - Hoe zorg ik er als ouder voor dat mijn stress niet overslaat op mijn kinderen? Marc Jutte in RTL nieuws over stress. - Chronische stress bij kinderen is een groot probleem dat niet vroeg genoeg kan worden gesignaleerd. Het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) pleit voor een snellere aanpak, gericht op de eerste duizend dagen van een kind.

Read More
Instatera
10 redenen waarom begeleid bewegen belangrijk is tijdens burn-out en stress.

We weten het inmiddels allemaal. Sporten is gezond. Maar geplaagd door deadlines en drukke agenda’s is sporten ook vaak het eerste item wat bij een drukke agenda, onderaan het prioriteitenlijstje komt te staan.

Toch kan sporten bij energiegebrek tegenstrijdig voelen; verlies je daar niet heel veel energie mee? Daarom is bewegen onder professionele begeleiding een belangrijk onderdeel van de Instatera methodiek.

Read More
Instatera
Stress bij werknemers - 8 burn-out coaches aan het woord

Stress is tegenwoordig een serieus probleem voor veel bedrijven op de huidige werkvloer. Maar liefst 1 op de 5 Nederlanders ervaart regelmatig ernstige stress. Wanneer deze negatieve stress langdurig aanhoudt, kan dit zelfs overgaan in een burn-out. De gemiddelde duur van een burn-out bij een werknemer is 40 weken en kost u als werkgever gemiddeld €80.000 euro per werknemer, per jaar.

In deze blog hebben wij 8 stress coaches gevraagd wat u als werkgever kunt doen bij een burn-out van uw werknemers om zodoende ook de kosten te verlagen.

Read More
Instatera
Buitensessies met burnout/stress specialist Liselotte

Een relatie breuk tijdens je burn-out. Een drama? Niet voor Danielle. Zij gebruikt het juist als katalysator voor persoonlijke groei en positieve verandering. Haar gebrek aan energie gaf haar de kracht om voor de juiste keuzes te maken. Neem een kijkje tijdens de buitensessie waarbij burn-out specialist Liselotte belangrijke momenten en interessante inzichten met coachees deelt in haar maandelijkse blog.

Read More
Instatera
Inspannen en Ontspannen! Marc Jutte in De Ondernemer

Het grootste gevaar dat ondernemers bedreigt, is dat ze volledig worden opgeslokt door hun werk. Als je niet meer kunt doen waar je goed in bent en energie van krijgt, verlies je uiteindelijk het plezier in je werk en krijg je last van stress. Zorg daarom niet alleen voor inspanning, maar ook voor ontspanning, of beter gezegd: uitspanning. Zorg voor een goede balans tussen werk en privé.

Read More
Instatera
Buitensessies met burn-out/stress specialist Liselotte

Je herstel van burn-out of stress versnellen? Beweeg! Na een periode van rust en vrijstelling van werk wil Nikki heel graag voorzichtig beginnen met re-integreren maar na 2 terugvallen binnen een korte periode stond ik daar wat huiverig tegenover… Toch was ze al ruim een maand stabiel.

Read More
Instatera